Παιδιατρική Παρέμβαση – Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον Δήμο Πάτρας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Υγεία για Όλους», πραγματοποιήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση-εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στις περιοχές Ριγανόκαμπος και Βραχναίικα του Δήμου Πάτρας, στις 24.3.2018 (3η επίσκεψη). Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Ε.Ε.Σ. Παράρτημα Πάτρας.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική ευθύνη της κ. Βαρβαρήγου (Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Νεογνολογίας Παιδιατρική Κλινική Π.Π.Ν. Πατρών), τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε., την Παιδιατρική Κλινική του Π.Ν. «Καραμανδάνειο» και την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ε.Ε.Σ.

Συμμετείχαν: E. Δημακοπούλου, Π. Μόσχος (Παιδίατροι Παιδιατρικής Κλινικής Π.Ν. Πατρών), Γ. Αγγελίδης (Παθολόγος-Πνευμονολόγος, Δ/νση Δημ. Υγείας της Π.Δ.Ε.), Β. Κολυπέρα (Επισκέπτρια Υγείας Π.Ν. «Καραμανδάνειο»), Α. Γιαννακοπούλου (Νοσηλεύτρια – Εκ/τρια), Ε. Κάνου, Θ. Μητροπούλου, Ε. Μανδάλα (Εθελόντριες Νοσηλευτικής, Ε.Ε.Σ., Παράρτημα Πάτρας).

Εμβολιάστηκαν 40 παιδιά στην περιοχή Ριγανόκαμπος και 27 παιδιά στην περιοχή Βραχναίϊκα του Δήμου Πάτρας.

Ο καταυλισμός στην περιοχή Ριγανόκαμπος, είναι από τους πλέον επικίνδυνους, για την υγεία των παιδιών, τα οποία διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

Comments are closed.