Δράσεις Προγράμματος έως σήμερα

Το πρόγραμμα Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας “Υγεία για Όλους” λειτουργεί, από τον Μάϊο του έτους 2016.

Περιφερειακές Συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν
Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Δυτική Αττική.

Ιατρικές παρεμβάσεις, που πραγματοποιήθηκαν
Μυρσίνη Ανδραβίδας, Ν. Μανωλάδα Ανδραβίδας, 4ο Διαμέρισμα Δήμου Αθηναίων (δύο επισκέψεις η δεύτερη επαναληπτική), Χαλκίδα, Λιβαδειά και Θήβα.

Ειδικότερα

 • Ιούλιος 2016
  Ιατρική παρέμβαση στη Μυρσίνη Ανδραβίδας, εμβολιάστηκαν 50 παιδιά προσφύγων, σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ και τους τοπικούς φορείς Υγείας Κ.Υ./Μ.Υ. Επίσης πραγματοποιήθηκε ιατρική παρέμβαση στους εργάτες γης, της Ν. Μανωλάδας, όπου έγινε εκτίμηση αναγκών υγείας, από γενικό ιατρό, παθολογικός – καρδιολογικός έλεγχος σε 136 ενήλικε και 84 αιμοληψίες, σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ., το Π.Π.Ν. Πατρών, τις τοπικές μονάδες Ε.Σ.Υ /ΠΕΔΥ και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
 • Νοέμβριος 2016
  Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων (Κολωνός), σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή. Πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 37 παιδιών, μαιευτική – γυναικολογική εξέταση και test pap σε 18 γυναίκες, εκτίμηση αναγκών υγείας από γενικό ιατρό, παθολογικός, καρδιολογικός, ορθοπεδικός και ενδοκρινολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου-καρδιογράφου σε 50 ενήλικες.
 • Νοέμβριος 2016
  Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στη Χαλκίδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τον Δήμο Χαλκίδας, την 5η Υ.ΠΕ. και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 35 παιδιών, μαιευτική-γυναικολογική εξέταση και test pap σε 20 γυναίκες, καρδιολογικός έλεγχος με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου-καρδιογράφου, παθολογικός, ενδοκρινολογικός και ορθοπεδικός έλεγχος σε 47 ενήλικες.
 • Δεκέμβριος 2016
  Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στην Ήπειρο. Ειδικότερα: γυναικολογικός έλεγχος και test pap σε 100 γυναίκες ορεινών και ημιορεινών περιοχών. Εκτίμηση αναγκών υγείας από γενικό ιατρό, παθολογικός, καρδιολογικός και ορθοπεδικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου-καρδιογράφου σε 52 ενήλικες. Επίσης παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός σε 13 παιδιά της ορεινής περιοχής Άρτας (Αστροχώρι). Η ιατρική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Περιφέρεια Ηπείρου, την 6η Υ.ΠΕ., το Π.Ν. Ιωαννίνων και τις τοπικές δομές Κ.Υ./ΠΕΔΥ. Διαπιστώθηκε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη εντοπίζεται στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα, που δεν έχουν πρόσβαση σε δομές Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 • Ιανουάριος 2017
  Επαναληπτική ιατρική παρέμβαση στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή. Πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 59 παιδιών, μαιευτική-γυναικολογική εξέταση και test pap σε 20 γυναίκες, όπως επίσης και παθολογικός και καρδιολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου-καρδιογράφου σε 70 ενήλικες.
 • Φεβρουάριος 2017
  Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση σε Λιβαδειά & Θήβα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τους Δήμους Λιβαδειάς-Θήβας, την 5η Υ.ΠΕ. και τα Νοσοκομεία. Στη Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 80 παιδιών προσφύγων, που διαμένουν στην περιοχή, κατεγράφησαν τα στοιχεία 43 παιδιών σε βιβλιάρια του Π.Ο.Υ., που δεν κατείχαν. Μαιευτική-γυναικολογική εξέταση και test pap σε 10 γυναίκες, καθώς και καρδιολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου – καρδιογράφου σε 15 ενήλικες. Στη Θήβα πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 59 παιδιών ρομά, ενώ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας για ρομά, έγινε διασταύρωση στοιχείων από καταστάσεις εμβολιασμών του δημοτικού σχολείου και έτσι αποφεύχθηκε ο πολυεμβολιασμός και κατεγράφησαν τα στοιχεία παιδιών σε 30 νέα βιβλιάρια υγείας. Επίσης έγινε μαιευτική-γυναικολογική εξέταση και test pap, όπως και καρδιολογικός έλεγχος με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου – καρδιογράφου σε 10 ενήλικες.

Συνολικά

 • Κλινική εξέταση και εμβολιασμός, σε 333 παιδιά
 • Γυναικολογική εξέταση και test pap, σε 168 γυναίκες
 • Παθολογικός, καρδιολογικός, ορθοπεδικός και ενδοκρινολογικός έλεγχος, σε 380 ενήλικες

Οι επόμενες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους: Bέλου-Βόχας Κορινθίας, Χαλανδρίου, Μεγάρων Ασπροπύργου, Καλαβρύτων, Ερυμάνθειας και Πειραιά. Επίσης έχει προγραμματιστεί Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλία.

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής: Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής

Συντονιστές του προγράμματος: Θηραίος Ελευθέριος, Καλανταρίδου Σοφία, Κούκκου Ευτυχία, Σωτηροπούλου Ελένη

Comments are closed.