Ιατρική παρέμβαση στην Ήπειρο

Πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στην Ήπειρο.

Έγινε γυναικολογικός έλεγχος και test pap, σε 100 γυναίκες ορεινών και ημιορεινών περιοχών, με την επιστημονική ευθύνη της κας Σ. Καλανταρίδου, καθηγήτριας Μαιευτικής Γυναικολογίας.

Πραγματοποιήθηκε παθολογικός, καρδιολογικός και ορθοπεδικός έλεγχος, σε 52 άτομα.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός, σε παιδιά της ορεινής περιοχής Άρτας, τα οποία με πρωτοβουλία του Δήμου Α. Καλεντίνης συγκεντρώθηκαν στο Αστροχώρι, όπου λειτουργεί δημοτικό σχολείο.

Η ιατρική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, σε συνεργασία με την Ελληνική καρδιολογική Εταιρεία, την Περιφέρεια Ηπείρου, την 6η Υ.ΠΕ., το Π.Ν. Ιωαννίνων και τις τοπικές δομές Κ.Υ./ΠΕΔΥ.

Διαπιστώθηκε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη εντοπίζεται στις ορεινές και απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε δομές Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές γυναικολόγους, καρδιολόγους, γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, ορθοπεδικούς. Επίσης τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ. Γ. Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στ. Φούς & τα μέλη Δ.Σ. της ΕΚΕ, τον Διοικητή του Π.Ν.Ι. κ. Βάββα, τον κ. Ν.Χαλιάσο καθηγητή παιδιατρικής, τους κ.κ. Λ. Μιχάλη και Ι. Γουδέβενο καθηγητές Καρδιολογίας, τον κ. Θ. Βρεκούση, επικ. καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας.