Ιατρική παρέμβαση στο Δήμο Ασπροπύργου

To πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» πραγματοποίησε, στις 11 & 12 Μαρτίου 2017, ιατρική παρέμβαση στο Δήμο Ασπροπύργου (Νέα Ζωή – 7ο Δημοτικό Σχολείο), σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», την Παιδιατρική Κλινική του Π.Ν. «Πεντέλης», την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα», την Β’ Μαιευτική Κλινική ΕΚΠΑ του Π.Ν. «Αρεταίειο» και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Συμμετείχαν η 2η Υ.ΠΕ., η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, ο Δήμος Ασπροπύργου και το δίκτυο ΡΟΜ Δυτικής Αττικής.

 

  • Παιδιατρική κλινική εξέταση – εμβολιασμός παιδιών

Πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 162 παιδιών, δόθηκαν 60 νέα βιβλιάρια, πραγματοποιήθηκε διασταύρωση των στοιχείων που δόθηκαν από το Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας παιδιών ρομά, του ΕΚΠΑ και έτσι αποφεύχθηκε ο πολυεμβολιασμός. Δεν καλύφθηκε όλος ο παιδικός πληθυσμός, διότι η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπερνούσε το 5% και θα χρειαστεί και δεύτερη επίσκεψη.

Συμμετείχαν: Γ. Ιωαννίδου, Ε. Βασιλείου παιδίατροι, Ελ. Χατζοπούλου ειδικευόμενη παιδιατρικής, Π. Τσούγια, Ε. Κομπόλη, Νοσηλεύτριες

 

  • Γυναικολογικός έλεγχος, λήψη κολπικού υγρού test pap, σε 21 γυναίκες

Υπό την επιστημονική ευθύνη της κ. Σ. Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Β’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ του Π.Γ.Ν. «Αρεταίειο».

Συμμετείχαν: Χρ. Χατζιδάκι, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Π.Γ.Ν. «Αρεταίειο», Σπ. Νεοφύτου, Μαία προϊσταμένη Π.Ν. ΕΚΠΑ «Αρεταίειο».

 

  • Παθολογικός – Καρδιολογικός Έλεγχος – screening, σε 19 ενήλικες

Συμμετείχαν: Αν. Ρήγας, Καρδιολόγος, με φορητό υπερηχογράφο -καρδιογράφο, Ι. Ζαχάρος Παθολόγος, Μ/Υ Ασπροπύργου.

 

Επίσης συμμετείχαν: κ. Ασημόπουλος από το δίκτυο ΡΟΜ , Δ. Μπουρίκος από την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, κ. Βαβούλη Εκπαιδευτικός της πρωτ/θμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι από το 7ο Δημ. Σχολείο.

 

Όλοι οι γιατροί, νοσηλευτές, μαία, εκπαιδευτικοί, γραμματείς, συμμετείχαν εθελοντικά και τους ευχαριστούμε θερμά.